Terugblik bijeenkomsten

Op 7 oktober vond de eerste bijeenkomst over het Willemskwartier plaats in Gerrits Tuin. Wij werken als coalitie vanuit een gezamenlijke visie aan het toekomstige Willemskwartier. Tijdens de informatiebijeenkomst vertelden we meer over onze ambities, de ideeën & principes en het proces. Samen hebben wij de visie om het gebied te ontwikkelen tot een fijne plek voor wonen, werken, verblijven en recreëren. Een stedelijke groene woonwijk, als verbinder tussen de IJssel en de binnenstad, met veel aandacht voor duurzaamheid. En ook op deze avond gingen we in gesprek met de deelnemers, fysiek in Gerrits Tuin en online via de chat.

Nog niet gezien? U kunt de online uitzending hier bekijken.

Op de avond van de informatiebijeenkomst werd een online enquête gelanceerd. Respondenten konden middels de enquête reageren op de gepresenteerde principes voor het toekomstige Willemskwartier, en hun zorgen, wensen en ideeën met ons delen.

 

De online enquête heeft open gestaan tussen 7 oktober en 5 november. Via de enquête haalden we veel reacties op. 74 mensen vulden de enquête in. We zijn druk bezig om de informatie te verwerken.

Op 3 november organiseerden we de Willemskwartierwandeling. Op deze dag gingen we verder in op de thema’s landschap, stedenbouw, mobiliteit en programma. De coalitie Willemskwartier stond klaar bij Gerrits Tuin om nader in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. Met groepjes wandelden we langs de objecten in de wijk om te begrijpen wat de buurt voor ideeën heeft bij het toekomstige Willemskwartier. Welke voorzieningen zijn gewenst in het Willemskwartier? Welke aandachtspunten zijn er voor verkeer en mobiliteit?
Hoe moet de toekomstige wijk eruit komen te zien? 

 

De objecten staan nog tot kerst in de wijk. Dus wandel op een mooie dag eens langs en laat uw mening of idee achter door de QR-code op het object te scannen.

Om vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan organiseren we verschillende inloop- en inbelmomenten. Kijk in de agenda wanneer deze momenten worden georganiseerd.

 

Op 30 maart waren wij te gast in het Spoorcafé van de gemeente Zwolle. Een avond ín het Willemskwartier, over het Willemskwartier! Ongeveer 75 mensen waren aanwezig in Gerrits Tuin om meer te horen over de ontwikkelingen in het Willemskwartier. Kon u niet aanwezig zijn? Bekijk hier de aftermovie met de hoofdpunten van de avond:

https://www.youtube.com/watch?v=g90Rc52G9sA

Informatie over eerdere bijeenkomsten in zien? Dit kunt u terugvinden onder terugblik rechts bovenaan de pagina. 

Meedenken?

We horen graag uw mening over verschillende thema’s: landschap, stedenbouw, programma en mobiliteit. Wilt u eerst meer weten? Kijk dan onze korte introductiefilm.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Een nieuwe groene wijk?

 

Wat wilt u aan de overkant zien?

 

Wilt u hier in de toekomst in het weekend ook vers brood halen?

 

In slechts 5 minuten fietsen naar de IJssel?

 


Afsluiting

We vinden het van belang om u te betrekken bij het maken van de plannen voor het toekomstige Willemskwartier. We willen graag dat de ontwikkeling van het Willemskwartier aansluit op de wensen en behoeften van de Zwollenaar.

 

We proberen deelname aan verschillende evenementen zo eenvoudig mogelijk te maken. Komt u er niet uit of heeft u een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op via info@willemskwartierzwolle.nl